fbpx

Vrtna klop

 

Vrtna klop je pogosto najljubši kotiček lastnikov vrtov! Na njej posedite na vroč sončen dan, si spočijete po napornem dnevu ali se stisnete s svojimi najbližjimi.

Lesena vrtna klop se odlično poveže z okolico. Nudi vam udobno sedišče, ki je stabilno, ni neprijetno mrzla in je oblikovana tako, da je prijetna za sedenje tudi po več ur. Naše vrtne klopi odlikujejo praktičnost, kakovostna izdelava in izjemna stabilnost vseh elementov. Vsi deli so natančno obdelani ter prijetno gladki na otip. Za vas izberemo najboljši smrekov les, ki je sekan v slovenskih gozdovih, skrbno sušen in strokovno oblikovan.

Kovinske klopi so ob hladnih dneh mrzle, zato jih večji del leta ne moremo uporabljati. Plastične klopi se vijejo in nam dajejo neprijeten občutek nestabilnosti, prav tako imajo ponavadi kratko življenjsko dobo. Lesena vrtna klop pa vam bo služila dolgo časa!

Lesena klop in lesena miza za vrt

1. Vrtna garnitura 1, dolžina 190 cm

Lesena klop in miza za vrt

2. Vrtna garnitura 2, dolžina 190 cm

Lesena klop za zunaj

3. Klop, dolžina 190 cm

Želite, da se nova vrtna klop ujema z vašo okolico? Ne skrbite, pobarvamo jo lahko v želeno barvo in jo s tem tudi zaščitimo pred škodljivimi vplivi iz okolice. Les lahko še izdatno zavarujemo s potopno impregnacijo, kar ga naredi še bolj odpornega proti vlagi, glivam in lesnim insektom.

Izbira lesene vrtne klopi je tudi »zelena izbira«, saj prejmete izdelek, narejen iz lesa iz slovenskih gozdov in obdelanega v slovenskem podjetju z dolgoletno tradicijo. Ne zadovoljite se s cenenimi plastičnimi različicami, ki niso udobne, se vijejo pod našo težo, ne prenesejo večjih obremenitev in se obrabljajo veliko hitreje kot kakovosten masiven lesen izdelek.

V Mizarstvu Hrovat smo sledili aktualnim smernicam, hkrati pa nismo nikoli pozabili na udobje. Posebna ergonomska oblika hrbtišča vam nudi ravno pravo podporo pri sedenju! Ob nakupu pogosto pozabimo, da je naslon bistven element klopi, ki odloča o tem, ali nam bo domača vrtna klop udobna tudi po dolgem sedenju ali ne.

Lesena vrtna klop pričara prijeten občutek domačnosti in je pogosto miren pristan, kamor se vsak družinski član rad vrača. Postavite jo lahko na najljubši del vrta, na toplo popoldansko sonce ali v hladno senco. Nudi vam prostor za druženje, kamor lahko povabite sorodnike in prijatelje, ali pa si sami vzamete trenutek za uživanje v naravi. Veliko strank nam poroča, da na svojem vrtu niso preživele veliko časa, vse dokler niso poskrbele za dobro sedišče, na katerem lahko uživajo ure in ure. Šele s primernim kotičkom za posedanje lahko uživamo na vrtu v vsej njegovi lepoti in imamo končno na voljo tudi prostor, kjer se lahko v objemu narave družimo z gosti.

Kaj pa življenjska doba? Kakovostno izdelana lesena vrtna klop vam bo služila vrsto let. Zagotovo se spomnite kakšne stare lesene vrtne klopi vaših staršev ali starih staršev, ki je kljub letom še vedno uporabna in ima prav poseben čar. Les je hvaležen in trpežen material, ki se ne obrablja tako kot plastični vrtni kompleti, ki navadno ne dajo prave stabilnosti, hitro postanejo majavi in se lažje poškodujejo. Čez leta lahko leseno klop tudi obnovite ali prebarvate v barvo, ki vam bo takrat bolj ustrezala. To je še ena pomembna prednost, saj se klop ne prilagaja vam, ampak jo vi prilagajate vsakokratnim potrebam!

Pogosta vprašanja in odgovori

Zakaj izbrati leseno vrtno klop?

Lesena vrtna klop je prijetna na otip, udobna za sedenje, nikoli ni neprijetno mrzla in nudi odlično stabilnost.

Ali lahko les zaščitimo?

Leseno vrtno klop lahko pobarvamo in jo s tem tudi zaščitimo pred škodljivimi vplivi iz narave, še izdatno pa les lahko zavarujemo s potopno impregnacijo.

Kakšne barve so klopi?

Barvo lahko izberete sami na podlagi barvnih vzorcev, ki vam jih pripravimo.

Kdaj je pravi čas za nakup vrtne klopi?

Vrtno klop lahko kupite v kateremkoli delu leta, saj je uporabna v vseh letnih časih. Veliko strank jo v hladnejših delih meseca uporablja tudi kot dodatno sedišče v notranjosti hiše.