fbpx

Potopna impregnacija 

Les je naravni material, ki ga skozi leta oblikujejo tudi vremenske razmere. S potopno impregnacijo mu podaljšamo življenjsko dobo in ga naredimo bolj odpornega proti vlagi, glivam in lesnim insektom, ki mu lahko škodujejo.

Za impregnacijo uporabljamo formulacijo pripravka Silvanolin, ki omogoča, da se sestavine dobro vežejo v les in se iz njega ne izpirajo, zato lahko z njim trajno zaščitimo tudi les, ki bo izpostavljen težjim pogojem in vremenskim vplivom.

Les impregniramo v posebnih bazenih, v katerih ga namočimo v zaščitno sredstvo, da formulacija prodre v notranjost lesa. Intenziteto impregnacije prilagajamo glede na to, kako izpostavljen bo les, ali bo v stiku z vodo ali celo prstjo. Za zaščito fasadnih oblog, brunaric, balkonskih in vrtnih ograj, zunanjih igral in vrtnega pohištva izvajamo 24-urno potapljanje, pri čemer dosežemo višje navzame, učinkovine zaščitnega sredstva pa prodrejo v les vsaj 5 mm globoko.

Med postopkom zaščite s pripravkom Silvanolin se les obarva pastelno zeleno. Zaščiten les, ki je izpostavljen soncu (UV žarkom), sčasoma posivi. Sivenje površine lesa je povsem naraven proces, ki ne vpliva na kvaliteto zaščite ali na življenjsko dobo lesenega izdelka/objekta. Za stranke, ki želijo doseči naraven izgled, je to odličen način, da se izognejo dodatnemu barvanju in les prepustijo naravnemu sivenju.

Cena potopne impregnacije je od 160,00 €/m3 + DDV dalje.